Decoratie

Soorten gordijnen

VOUWGORDIJNEN 
Een vouwgordijn is een stijlvolle raamdecoratie met baleinen (ronde staafjes aan de achterkant van het gordijn). Deze zijn op regelmate afstand verwerkt om de stof een strakker effect te geven en er voor zorgen dat het tot een pakket opgetrokken zal worden. De bediening kan manueel of elektrisch. De uitvoering van een vouwgordijn kan zowel in een transparante als een dichte stof gebeuren. 

PANEELGORDIJNEN 
Worden ook japanse panelen genoemd. Door de naadloze panelen kan men een strak uitzicht bekomen. De panelen hangen aan een verschuifbaar  paneelwagentje dat in een railsysteem zit. Met dit wagentje, waar het paneel met een velcrosysteem ophangt, kan men links & rechts mee verschuiven om de raam zichtbaar te maken. De bediening kan met koord of manueel. De uitvoeringen verschillen naargelang de wensen van de klant. Het is mogelijk in een effen uitvoering, een uitvoering met baleinen, ….


ROLGORDIJNEN 
Een rolgordijn is een eigentijdse en strakke store die verkrijgbaar is in tal van verschillende kleuren, materialen, stoffen , dessins , structuren en transparantiegraad. Ook verduisterend voor een slaapkamer kan dit gebruikt worden. De afwerking kan van standaard tot exclusief, afhangend van de wensen en smaken van de klant. De bediening kan manueel of elektrisch en is uiterst gemakkelijk. 
Merken : B&C, DIAZ, LOUVERDRAPE, LUXAFLEX, VELUX.                

  Links :

www.bece.com

www.diaz.be

www.louverdrape.be

www.luxaflex.be

www.velux.be

 

GORDIJNEN EN OVERGORDIJNEN 
Gordijnen en overgordijnen zorgen voor een decoratieve en sfeervolle afwerking. Deze worden dan ook met de meeste zorg gekozen en besproken qua afwerking. Naargelang de wensen van de klant kan je kiezen uit honderden decoratieve stalen. Onze collectie bestaat uit populaire, commerciële maar ook exclusieve stoffen, voor ieder wat wils. De afwerking kan op verschillende manieren ; met een voering, verduistering of molton, verschillende plooimogelijkheden, verschillende rails – en roede ophangingen, elektrisch of manueel.


WAVE
De wave is de vernieuwde en moderne versie van de vroegere glasgordijnen. De golving van onderaan zal bovenaan terugkomen, de glijders van deze  rail zijn voorzien van een afstandkoordje waardoor de golving overal gelijkmatig is. De diepte van de golving kan men zelf bepalen (60mm of 80mm).Dit systeem is zeer geschikt voor grote raampartijen. Dit gordijn straalt, doch hun golving, rust en harmonie uit.


VERTICALE LAMELLEN
De verticale lamellen vormen samen met de horizontale jaloezieën tot de binnenzonwering. De uitvoering kan zowel in een strak kunststof als in verschillende stofmaterialen en kwaliteiten (bv weerspiegeling opvangen bij beeldscherm, brandvertragend in publieke ruimtes,..). Ook wanneer er speciale vormen van ramen zijn, kan je hier verticale lamellen aan voorzien. De bediening kan manueel met trekkoord en kantelstokje of met enkel koordjes. Ook elektrisch is dit mogelijk.
Merken : B&C, DIAZ, LOUVERDRAPE, LUXAFLEX, VELUX.